facebooktwitterzoeken op website Beau femme mode LichtenvoordeKaas en Meer in Lichtenvoorde

Menukaarten

Wentholtpark Lichtenvoorde

centrum Markt in Lichtenvoorde

Hotel Lory Dolomieten

Mediceuticals verkrijgbaar in kapsalon in Lichtenvoorde


winkels op categorie
 

1 oktober 2017 Proef Lichtenvoorde
Food en Fashion

Ambachtelijke producten proeven in een exclusieve ambiance

Voor Hugo Jansen, eigenaar van bakkerij Oude Wesselink in Lichtenvoorde en Ruurlo, is de maand oktober dé maand om nieuwe producten te introduceren. Jaren geleden organiseerde Jansen al zijn eerste oogstfeest op het graanveld van de bakkerij. Met de komst van Proef Lichtenvoorde laat hij, samen met Hans Pillen van ’t Zwaantje, Erik Immink van Hogenkamp en Vincent Gosselink van slagerij Gebroeders Gosselink, zien wat Lichtenvoorde te bieden heeft op ambachtelijk gebied.

Live cooking in hartje Lichtenvoorde
“We organiseren dit jaar voor de vierde keer Proef Lichtenvoorde in het centrum en combineren dit met de jaarlijkse modeshow. Onder de naam Food & Fashion kunnen de mensen genieten van de nieuwste mode én van de nieuwste producten voor het komende seizoen.”, zo vertelt Jansen. De Markt in Lichtenvoorde zal voor een groot deel overdekt worden. Er komt een grote sfeervolle tent te staan en uiteraard worden ook de parasols van de horecabedrijven benut. In de tent wordt de bekende modeshow gehouden en presenteren ’t Zwaantje en Hogenkamp zich door middel van live cooking.

Een modeshow voor eten
Buiten op de terrassen kunnen de bezoekers genieten van alles wat Markt 5, Markant, Brul en De Leeuw te bieden hebben op culinair gebied. Verder zullen ook Slagerij Gebroeders Gosselink, Walter Kookt, Tuincentrum Miranda Grutters en Bakkerij Oude Wesselink hun nieuwste seizoensproducten aan het publiek presenteren. Ook hierbij is live cooking een belangrijk onderdeel van de presentatie.
“Het is een modeshow voor eten. Het gaat om echte ambachtelijke bedrijven die hun specialiteit én hun vakmanschap graag aan de bezoekers willen laten zien. Nieuwe producten maar ook bijvoorbeeld typische seizoensproducten worden op Food & Fashion gepresenteerd. We laten graag zien hoe we deze producten bereiden en welke grondstoffen we daarvoor gebruiken.”

Smaakvol en exclusief evenement
Met Food & Fashion willen Jansen en zijn medeorganisatoren de ondernemers in Lichtenvoorde en directe omgeving de mogelijkheid geven zich op een bijzondere wijze te presenteren. “Het wordt een smaakvol en exclusief evenement in het hartje van Lichtenvoorde. In het centrum is er allerlei vertier voor jong en oud met onder andere veel muziek. Perfect voor een heerlijke dag uit voor het hele gezin.”

Brood van bierbostel
Zelf staat Jansen uiteraard ook op Food & Fashion met de nieuwste producten van bakkerij Oude Wesselink. “Wij bieden twee hele bijzondere producten dit jaar die gebaseerd zijn op het brouwproces van bier. Daarvoor hebben wij de samenwerking gezocht met biersommelier Alain Schepers uit Ruurlo. We gaan brood maken met bierbostel als hoofdingrediënt. Dat resulteert in een hele bijzondere smaak omdat bierbostel van nature veel koffie- en mokka-aroma’s bevat. Daarnaast is bierbostel ook een hele voedzame grondstof. Ook bieden we een broodsoort waarbij veel biergerelateerde grondstoffen worden gebruikt als gerst en mout. Uiteraard kunnen mensen ook het bier zelf proeven en zo de overeenkomsten in de smaak ontdekken.”

Dat wordt dus heerlijk genieten van Fashion & Food, zoals altijd op de eerste zondag in oktober. U bent van harte welkom op dit smaakvolle evenement dat van 13:00 tot 18:00 gehouden wordt in het centrum van Lichtenvoorde!

 

zondag 1 oktober 2017 13.00 uur - 18.00 uur
fotos oogstfeest 2015