winkels op categorie
 
  Wereld Winkel Lichtenvoorde
  Markt 11a
  7131 DG Lichtenvoorde
  06-57324120
  info@wereldwinkellichtenvoorde.nl
  http://www.wereldwinkellichtenvoorde.nl/
openingstijden:  
maandag 13.30 – 17.30 uur
dinsdag 9.30 – 17.30 uur
woensdag 9.30 – 17.30 uur
donderdag 9.30 – 17.30 uur
vrijdag 9.30 – 17.30 uur
zaterdag 9.30 – 16.00 uur
zondag zondag 1 vd maand van 13 -17 uur


Wat wil de Wereldwinkel
Onze Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus uit andere culturen en producten die gemaakt zijn uit recycled materiaal omdat we het belangrijk vinden dat we producten aanbieden die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. We doen dit vanuit een verlangen om bij te dragen aan een wereld waar mensen kunnen leven in plaats van overleven. Onze droom is dat de wereld kan veranderen. Onze wereldwinkel verkoopt daarom heel veel leuke Fair Trade en Eco cadeaus en draait uitsluitend en volledig op vrijwilligers, die de wereld een warm hart toedragen.

Fair Trade
Fair Trade helpt mensen in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabriekjes. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. Ze verdienen met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hun producten zijn voor een eerlijk bedrag ingekocht, zodat ze een beter bestaan kunnen opbouwen.
We verkopen een breed assortiment Fair Trade producten met de nadruk op cadeau-en gebruiksartikelen.
                                       
Eco
Op een Eco, milieuvriendelijke, wijze materiaal opnieuw gebruiken (recycling) heeft drie belangrijke voordelen. Je hebt minder nieuwe grondstoffen nodig, waardoor bijvoorbeeld minder bomen voor papier gekapt hoeven worden, of er minder aardolie nodig is voor de productie van plastic. Ook is er minder landbouwgrond nodig voor de productie van bijvoorbeeld hout of katoen, waardoor meer grond beschikbaar blijft voor voedselproductie. En de uitstoot van broeikasgassen daalt, omdat hergebruik van materialen minder energie kost dan ze nieuw te produceren.
Daarom verkopen we ook producten die geheel of gedeeltelijk gemaakt zijn uit opnieuw gebruikt materiaal. Het zijn duurzamere cadeautjes die eerlijk zijn gemaakt en beter zijn voor mens en milieu.
Ook deze producten hebben een mooi verhaal. Wij selecteren de leukste producten voor jou.

 

Verkoopfilosofie
Wereldwinkel Lichtenvoorde verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu.
Met de verkoop van onze producten laten zij zien dat handel ook anders kan. We bieden de Lichtenvoordse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel.