winkels op categorie
 

Bloemencorso Lichtenvoorde

welke bands speelden op de kermis
 

2e zondag van september, start om 14.00 uur

Eens per jaar staat Lichtenvoorde in het teken van de Bloemencorso, het op één na grootste dahliacorso van de wereld. Het spektakel vindt ieder jaar plaats op de tweede zondag in september. Deelnemers aan het evenement zullen dan hun bloemwagens laten zien, de straten worden felgekleurd. De Bloemencorso is een race om de mooiste wagen, maar daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo is er vanaf 12.00 uur een kermis en een straattheater.

De route van het corso. De totale lengte van het bloemencorso beslaat zo'n 2500 meter. De route is gemarkeerd door vlaggetjes aan de lantaarnpalen. Vanaf het gemeentehuis in Lichtenvoorde start het voorprogramma; hierin worden het straattheater en de showkorpsen gepresenteerd. Het bloemencorso volgt een route door de stad en heeft een vast tentoonstellingsterrein. Tijdens het evenement wordt je verzocht niet te parkeren in de parkeerhavens langs de route.

Aan het corso nemen 19 indrukwekkende, metershoge praalwagens deel. In de 87 jaar dat het corso wordt georganiseerd is het uitgegroeid tot een begrip. U kunt dus gerust spreken van een stukje cultureel erfgoed. De corsowagens zijn het resultaat van een maandenlang bouwproces. In de winter, enkele maanden na het corso beginnen de wagenbouwers alweer met het bedenken van een onderwerp voor het komende jaar. In het voorjaar begint de bouw. Voordat de dahlia's er op gaan, wordt de wagen eerst in kleur gezet, zodat duidelijk wordt welke lijnen en kleuren de dahlia's moeten volgen. Nu kunnen de duizenden vrijwilligers in het weekend voorafgaand aan het Bloemencorso aan de slag. De onderlinge competitie tussen de wagenbouwers is groot. Bewegende onderdelen, zorgvuldig gekozen muziek, ondersteunende figuratie; iedere corsowagen vertelt u een verhaal. Iedere corsogroep wil u imponeren. Een middagje bloemencorso Lichtenvoorde is meer dan de moeite waard en een feest voor jong en oud.

Hieronder staan alle websites van de corsogroepen.
 
Bloemencorso Lichtenvoorde  Corsogroep Lora
Corsogroep 6kamp Corsogroep Marneth
Corsogroep Boschkempers Corsogroep Rensing
Corsogroep Boschlaan Corsogroep Teeuws
Corsogroep de Lummels Corsogroep te Vruchte
Corsogroep Geschu(d)t Corsogroep Van Ons
Corsogroep Harbers-Paul Corsogroep van Reedestraat
Corsogroep Hooiland Corsogroep Vedut Nogal
Corsogroep Kwintet Corsogroep Veur Mekare
Corsogroep Lansink-Bluiminck Corsogroep de Witte Brug
Corsogroep Lihdanfurt Corsogroep Zieuwentseweg
Bloemencorso Lichtenvoorde