winkels op categorie
 
  Hotel Restaurant De Koppelpaarden
  Rapenburgsestraat 20
  7131 CX Lichtenvoorde
  0544-371204
  info@dekoppelpaarden.com
  www.dekoppelpaarden.com
openingstijden:  
maandag 07.00 - 23.00 uur
dinsdag 07.00 - 23.00 uur
woensdag 07.00 - 23.00 uur
donderdag 07.00 - 23.00 uur
vrijdag 07.00 - 23.00 uur
zaterdag 08.00 - 23.00 uur
zondag 08.00 - 23.00 uur

Zeg je Lichtenvoorde dan zeg je Hotel Restaurant De Koppelpaarden!

Over ons


Of u nu wilt wandelen of fietsen in de prachtige natuur of juist zin heeft in actie of cultuur, dankzij de centrale ligging van Hotel De Koppelpaarden is alles goed bereikbaar. Ook Duitsland is vlakbij. Het historische pand is in 2017 en 2018 compleet gerenoveerd, de hotelkamers zijn helemaal nieuw en het Grand Café/restaurant heeft een facelift ondergaan. U zult zich verbazen over alle luxe en de gastvrijheid die De Koppelpaarden u biedt.


Historie

De Koppelpaarden is een begrip in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Begin 18e eeuw werd het pand gebouwd. Schuin tegenover de Bonifaciuskerk, in het hart van de Keistad. De naam verwijst naar een nostalgische activiteit die voor de deur van het pand plaatsvond: het omkoppelen van de paarden voor de paardentram! Passagiers van deze tram dronken er wat en vervolgden hun reis. In die tijd zat er ook een winkel met koloniale waren als koffie, thee, tabak en specerijen. De markante zeskantige toren werd pas in 1926 aangebouwd. Vanaf de jaren ‘50 groeide hotel De Koppelpaarden uit tot het onbetwiste trefpunt van Lichtenvoorde.
Nagenoeg alle inwoners en verenigingen vonden er gastvrij onderdak. Er werd volop vergaderd, getrouwd, gerouwd, gedanst en gefeest bij de familie Kruip. De uitstekende keuken en de gastvrijheid van De Koppelpaarden werden geroemd! De zalen zaten tjokvol tijdens de jaarlijkse kermis, de buutavonden van de “Keienslöppers” waren steevast uitverkocht, de agenda barstte van activiteit en alleen de Hoogmis in de Bonifaciuskerk slaagde er toen nog in om meer bezoekers dan De Koppelpaarden te trekken. Door de aangescherpte regelgeving werd in 1974 door de familie besloten de hotelfunctie te schrappen. Het feesten ging echter volop door in Bourgondisch Lichtenvoorde. En hoe! Tijdens de kermissen, het Keifestival en de vermaarde Nieuwjaarsparty’s van de KGB-band bleek de zaal steevast te klein. Iedereen moest en zou er bij zijn! De Koppelpaarden was altijd “the place to be” voor memorabele hoogtepunten.
Een groep van zeven betrokken Lichtenvoordenaren ging voor behoud van De Koppelpaarden als oudste horecazaak van De Keistad. Eendrachtig werd besloten het karakteristieke horecapand te kopen en in korte tijd zijn er ambitieuze plannen gemaakt. De rest van het verhaal is bekend!